Elnyert pályázatok

Amire büszkék vagyunk

Telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés a Falfűtés-Rendszer Kft.-nél

 • Kedvezményezett: FALFŰTÉS-RENDSZER Kft.
 • Pályázat azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01176
 • Pályázat címe: Telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés a FALFŰTÉS-RENDSZER Kft.-nél
 • Vissza nem térítendő támogatás összege: 41,98 Millió Forint
 • Visszatérítendő támogatás összege: 83,97 Millió Forint

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt tárgyát képező rácsostartóval kialakított acélváz gyártására és alkalmazására nincsen hazai példa. Acélvázban gondolkodva az általában alkalmazott tömör keresztmetszetű vagy vékonyfalú szelvényekhez képest a rácsostartó alkalmazása várhatóan kedvezőbb hővezetési tulajdonságokkal bír, valamint az anyagfelhasználás is csökkenthető. Nemzetközi szinten, főleg az Skandináv államokban és Észak Amerikában igen elterjedt a könnyűszerkezetes építési mód. A globális felmelegedés igen szélsőséges, nem megszokott időjárási körülményeket eredményez. Árvizek, tornádók, fagy és túl meleg időjárás olyan helyeken adódik, ahol az korábban nem volt megszokott.

Ezeken területeken jelenthet jobb megoldást a napjainkban szokásos faszerkezetű építési módnál az igen gyorsan telepíthető, fokozottan energiatakarékos épületek építése. A csatolt tervek alapján látható hogy ez az épületszerkezet dobozként viselkedik, mivel acélszerkezetű jobban ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, feltételezésünk szerint földrengésbiztos.
Ebből adódóan olyan területeken, ahol gyakoriak a földrengések lehet piaca a fentieken túl a szabadalmi bejelentés szerinti megoldásnak.

Az építőiparban elterjedt könnyűszerkezetes építési rendszereket ismerünk, ahol a tartószerkezeteket két oldalról építőlemezekkel burkolják és az így kialakult falüreget szigetelőanyaggal töltik ki. Ezek léteznek fa és fémszerkezetű kivitelben, sőt rácsos tartó alkalmazásával is. Mindegyik rendszer hibája az, hogy a tartószerkezet oszlopainál jelentős hőhidakat találunk, mert a fal teljes keresztmetszetében egy tömör oszlop van, aminek hőátvezetése jobb (hőszigetelése rosszabb) mint a két oszlop közötti falszakasznak. A szabadalom egyik lényeges eleme ezen hőhidak megszüntetése, a minimálisra való csökkentése. A másik újdonsága, a most már csak a rácsos tartó alkalmazásával készült épületekkel összehasonlítva, hogy az alkalmazott megoldásunk, nagyobb szilárdságot eredményez, mint az e témában ismert szabadalmak. Ezt az állítást laborkísérletekkel igazoltuk. A korábbiak szerinti és a mi megoldásunk is általában két szembefordított „U” profil közé tesznek átkötéseket. Az eddig ismert megoldások mindegyike az „U” profilok egymással szemben lévő oldalaihoz rögzítik az átkötéseket, ami terhelés esetén lehetővé teszi az „U” profil megnyílását, a tartó elgörbülését. A szabadalmunk szerinti megoldásnál az nem csak az„U” profil két szemben lévő rövid oldalához rögzítjük az átkötést, hanem egyben összekötjük a két rövid oldalt, ugyanazon átkötéssel. Ezzel a megoldással a rácsos tartó terhelhetőségét a többszörösére növelhetjük. A laborkísérletek szerinti töréspróbánál a törés dupla terhelésnél következett be, de akkor is a hegesztés szakadt el. Ez a nem megfelelő hegesztés minőséget jelzi. Megfelelő minőségű hegesztési varrat a szerkezet legerősebb pontja kell, hogy legyen. Mivel a jó hegesztő szakemberek zöme külföldön dolgozik, ezért döntöttünk a hegesztőrobot alkalmazása mellett.

Munkahelyi képzések támogatása a Falfűtés-Rendszer Kft.-nél

 • Kedvezményezett: FALFŰTÉS-RENDSZER Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Munkahelyi képzések támogatása a FALFŰTÉS-RENDSZER Kft-nél
 • A szerződött támogatás összege: 9 300 000 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 100%
 • Projekt befejezésének dátuma: 2021.05.15.
 • Projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00016

Projekt részletes bemutatása

A FALFŰTÉS-RENDSZER Kft. sikeresen lebonyolította munkahelyi képzéseit, melynek során munkavállalóink informatikai és egyéni, illetve szervezeti kompetenciái fejlesztésre kerültek. A megvalósított képzések az alábbiak voltak:

 • Ipar 4.0 Szemlélet és filozófiája 20 órában
 • Számítógépes ismeretek (táblázatkezelés, online alapismeretek, adatbázis-kezelés)
 • Tudatos idő- és energiagazdálkodás 20 órában
 • Konfliktuskezelés 20 órában
 • Bevezetés az Irinyi tervbe

A képzéseket munkavállalóink sikerrel abszolválták, a projekt sikeresen zárult. A megszerzett informatikai és szervezeti tudást munkájuk során alkalmazottaink hasznosítani tudják.

A projekt célja:

- Készletbeszerzés, bér- és béren kívüli működési költségek finanszírozása
- Működési költségek finanszírozása

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.