Qualitherm felületfűtési és hűtési rendszerek

Padlófűtés,

padlótemperálás

A padlófűtés és padlótemperálás összehasonlítása

A padlófűtés önmagában elegendő lehet egy épület kifűtéséhez. Aki nem szeretne radiátorokat, hideg érzetet keltő padlót, az választhatja ezt a fűtési megoldást az egész épületbe. A hátránya, hogy nagyon lassan reagál, akár fűtési igényről, akár a fűtés szüneteltetéséről van szó. Egy betonréteget kell átfűtenie, majd később ennek a betonrétegnek kell kihűlnie, mikor a termosztát elzárja a fűtést. Másik hátránya, hogy nem célszerű vele hűteni nyáron, hiszen a hideget sugárzó padló kellemetlen és egészségtelen.

Kiegészítő fűtésként a mennyezetfűtés mellett tökéletesen megfelelő lehet. A hirtelen igényekre a mennyezetfűtés gyorsan tud reagálni, hamar felfűti a helyiséget és hamar ki is hül. Mindemellett szükséges lehet a padlótemperálás ott, ahol hidegburkolatok vannak tervezve. A „nem tartózkodó helyiségekbe”, ahol nincs hűtési igény, megoldható kizárólag a padlóval való fűtés.

Modern technológia továbbfejlesztve

Bevezetés a padlófűtés és padlótemperálás működésébe:

Akárcsak a mennyezetfűtéssel, a padlófűtéssel is alacsonyabb fűtővízzel lehet fűteni az épületet, mint egy radiátoros rendszernél. A padlófűtési rendszereket lehet bármilyen hőtermelőről üzemeltetni. Amennyiben mennyezetfűtéssel van párosítva, akkor padlótemperálásról beszélünk, hiszen mindkét felület teljesmértékű fűtése egy adott helyiségben túlfűtöttséget okozna.

ENERGIATAKARÉKOS AVAGY

Gazdaságos

FENNTARTHATÓ ÉS

Környezetkímélő

A padlófűtés energiahatékonysága abból fakad elsősorban, hogy akárcsak a mennyezet vagy falfűtés, szintén alacsonyabb hőmérsékletű előremenő vízhőmérséklettel működtethető, mint egy hagyományos fűtési rendszer.
Mindezek mellett
Tehát falfűtés alkalmazásával ugyanazon épület akár 5-15 %-kal kevesebb fűtési energiával is működtethető!

A padlófűtés működtethető hőszivattyúról is. Egy energiatakarékos rendszer önmagában is környezetbarátnak mondható, hiszen “takarékoskodik” a föld fosszilis energiakészletével, és alacsonyabb károsanyag kibocsátást von maga után.
A felületfűtési rendszerek további előnye, hogy hőszivattyúval működtetve, rezsiköltsége akár kiváltható napelemes rendszerrel.

Padlófűtés tervezés

A padlófűtés tervezésénél ugyanúgy kell eljárni, mint a mennyezetfűtés tervezésénél. Helyiségenkénti hőszükségletszámítás elvégzése után kell a fűtőmezők méretét, sűrűségét meghatározni. Nagyobb felületeken, pl. nappaliban érdemes az osztástávolságot növelni, hogy egyenletes legyen a padló hőmérséklete mindenhol. Kisebb helyiségeknél, pl. WC be lehet sűríteni a csöveket 10 cm-es osztásra, hogy elegendő legyen a fűtési teljesítmény.

Padlófűtés kiépítése

A padlófűtést cégünk 18×2 mm-es PE-RT műanyag oxigéndiffúzió ellen védett csővel végzi. A maximális csőhossz egy körben 100m lehet. Ezek a csövek eurokónuszos csatlakozással kapcsolódnak az osztógyűjtőre. A megmaradt 18mm átmérőjű csöveket el lehet használni a mennyezetfűtés kisosztóinak gerincbekötéseihez.

Padlófűtés rétegrend

Földszinti szerelőbeton esetében először a talajpára elleni bitumenes nehézlemez vízszigetelés kerül lefektetésre. Amennyiben a padlóban el kell vezetni az osztógyűjtők vagy a mennyezetfűtés gerincvezetékeit, úgy azt a padló szigetelésében kell elhelyezni. Ezeket tehát hamarabb kell lefektetni, mint az aljzat szigetelését. A padlófűtést az aljzat hőszigetelése után, a fóliára elhelyezett acélhálóra lehet rögzíteni gyorskötözőkkel.

Infra padlófűtés, elektromos padlófűtés, padlófűtés utólag

Elektromos padlófűtés alatt több megoldásra is gondolhatunk. Lehet a hagyományos vizes padlófűtési rendszereket olyan hőtermelővel ellátni, mely elektromos áramról működik (pl. hőszivattyú, elektromos kazán) de létezik olyan padlófűtés is, mely fólia, vagy szőnyeg formájában kerül a burkolat alá. Ezek az elektromos hálózatról működtethetőek.
Megtalálhatóak olyan elektromos padlófűtési rendszerek, melyeket felújításoknál betonozás nélkül lehet alkalmazni, de cégünk csak a hagyományos esztrich betonnal borított Qualitherm padlófűtési rendszert szereli és forgalmazza. Amennyiben felújításnál erre a rendszerre esik a választás, úgy a korábbi aljzatot fel kell törni és elszállítani.

Árak

Egységárak és csomagárak projektjeink alapján

Padlófűtés szerelés árak

A jelenlegi padlófűtés szerelési árak 8000 Ft + áfa/m2. Ebbe beletartozik a szükséges padlófűtési cső, az osztógyűjtőt nem tartalmazza az ár.

Padlófűtés ár

A padlófűtés ára jóval kedvezőbb a mennyezet vagy falfűtéshez képest, viszont vannak hátrányai: Önmagában nem egészséges és nem kellemes vele hűteni; nagyon lassan reagáló fűtés.

100 m2-es Családi ház padlófűtési rendszerének kialakítása

4 szobás családi ház

950e Ft

+ ÁFA

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések a padlófűtés rendszerekkel kapcsolatban

Padlófűtés szerelő

A padlófűtés szerelő feladata a korábban elhelyezett acélhálóhoz kötegelni a csövet, bekötni az osztógyűjtőbe és nyomás alá helyezni a rendszert. Végül a gyorskötegelők szárait vissza kell vágni, hogy ne lógjanak ki a betonból.

Radiátor és padlófűtés bekötése

Akárcsak a radiátort, a padlófűtést is osztógyűjtőkbe kell kötni. Érdemes hőmérővel, illetve tömegárammérővel ellátott szelepes osztót választani a beszabályzás megkönnyítésének érdekében.

Infra padlófűtés

Cégünk infra padlófűtéssel nem foglalkozik, kizárólag vizes rendszerű fűtéseket forgalmazunk és kivitelezünk.

Referencia projektek

Telepített Qualitherm mennyezetfűtési/ hűtési, hőszivattyús, szellőző rendszereink:

A mennyezetfűtés mellé, legtöbb esetben padlótemperálást alkalmazunk, így referenciáink többségénél kivitelezésre került ez a fajta fűtési rendszer is.

Diósd

talajszondás hőszivattyú, Qualitherm mennyezet és padlófűtés, hővisszanyerős szellőzés

Diósd 2

levegő-víz hőszivattyú, Qualitherm mennyezet és padlófűtés

Gödöllő

levegő-víz hőszivattyú, Qualitherm mennyezet és padlófűtés

Kisbágyon

talajszondás hőszivattyú, mennyezet és padlófűtés

Pázmánd

levegő-víz hőszivattyú, mennyezet és padlófűtés, hővisszanyerős szellőzés

Százhalombatta

levegő-víz hőszivattyú, mennyezet és padlófűtés

Rólunk mondták

Lezárt projektek véleményezései a megrendelők részéről.

Igyekszünk minden igénynek megfelelni, jól együttműködni a megbízónkkal.

Munkánk menete

Az első kapcsolatfelvételtől az átadásig.

01.

Igényfelmérés/ tervek bekérése

02.

Konzultáció

03.

Helyszíni szemle

04.

Ajánlatadás/ Szerződés

05.

Kivitelezés

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.