Qualitherm felületfűtési és hűtési rendszerek

Hőszivattyús rendszerek

Hőszivattyús rendszerek

A hőszivattyús rendszerek elektromos árammal működnek. Külön, kedvezményes H-tarifa igényelhető hőszivattyúkhoz. Energiatakarékos berendezések, melyek alacsony előremenő vízhőmérséklettel működő rendszereknél a leghatékonyabbak. A felületfűtési rendszereinkhez kiváló választás egy hőszivattyú hőtermelőként egyaránt a fűtéshez, hűtéshez és használati melegvíz készítéshez is.

A hőszivattyús rendszerek elterjedése az utóbbi években meglehetősen felgyorsult. Az energiaárak emelkedése miatt is sokan váltották ki korábbi fűtési rendszerüket hőszivattyúval. Újépítés esetén teljesen el lehet hagyni a gáz bevezetését az ingatlanba, megspórolva egy sor hozzá kapcsolódó költséget, mint közműfejlesztés, gázterv, kémény stb.

Modern technológia továbbfejlesztve

Bevezetés a hőszivattyús rendszerek működésébe:

A hőszivattyús rendszerek gázhalmazállapotváltozások során keletkező hőenergiákat kihasználva működnek, úgy, mint egy konyhai hűtőszekrény. Élettartamuk nagyon hosszú, de évenkénti karbantartás ezeknél a gépeknél is ajánlott, jellemzően a garancia feltétele is az első években.

ENERGIATAKARÉKOS AVAGY

Költséghatékony

FENNTARTHATÓ ÉS

Környezetbarát

Kedvezményes H-tarifáról működtethető berendezés, melynek elég 40°C-os vizet előállítania. A fűtésnél elég maximum 35°C fokos előremenővel működtetni a rendszert, használati melegvíz esetében is elég a 40°C fok. Nagyon jó COP értékkel rendelkező gépek kerülnek piacra manapság, mely azt mutatja meg, hogy 1 kW villamos energiából hány kW hőteljesítményt tud előállítani az adott berendezés.

A legfontosabb, hogy szemben a szilárd tüzelőanyagokkal vagy gázzal működő rendszerekkel, villamos energiát fogyaszt, mely előállítható megújuló energiaforrásokkal. Nem szennyezi a környezetet, nem szükséges hozzá semmilyen szerves anyag használata. Emellett villamos energia fogyasztása is mérsékeltebb, mint egy másfajta árammal működő berendezés, pl. elektromos kazán.

Hőszivattyús rendszer tervezés

Az első döntés a hőszivattyú fajtájának kiválasztása kell, hogy legyen. Létezik levegő-víz és talajhő-víz hőszivattyú. Talajhő-víz hőszivattyúknál kétfélét lehet megkülönböztetni: a szondás rendszert, melyben a folyadék egy zárt csőben forog, illetve a fúrt kutas rendszert, mely egy kútból nyeri a vizet, majd a másik kútba engedi vissza. Ez utóbbi nagyon jó hatásfokkal működik, de a rendszer több karbantartást igényel, mert a szűrők eltömődnek, a leválasztó hőcserélőben ásványi anyagok rakódnak le, ezért nem ajánljuk. A szondás és a kutas hőszivattyú esetében is megemeli a beruházás költségét a fúrás. Nagy rendszereknél van létjogosultsága a szondás hőszivattyúknak. A levegős gépek nagy fejlődésének köszönhetően optimális választás lehet családi házak fűtési/hűtési megoldására.

Hőszivattyús rendszer kiépítése

A hőszivattyús rendszer kiépítésénél biztosítani kell egy kis helyiséget vagy egy falszakaszt a beltéri egység és a hozzátartozó gépészeti szerelés részére. Ide elektromos áram kiállás, hideg és melegvíz kiállások, cseppvíz elvezetés kialakítása szükséges. A mellékelt ábrán látszik, hogy kb. mekkora helyen fér el egy családi ház levegő-víz hőszivattyús gépészete beépített HMV tartállyal. A levegő-víz hőszivattyúk esetében minden esetben szükséges egy kültéri egység telepítése is, melynek stabil fogadószerkezetet kell építeni vagy betonból vagy fémből.

Hőszivattyús fűtés

A hőszivattyús fűtés történhet többféle hőleadóval. Érdemes odafigyelni, hogy olyan rendszert válasszunk, mely nem igényel különösebb szervizelést, mely idővel nem lesz hangosabb és megfelelő komfortérzetet biztosít. Lehetőség van pl. Fan-coilokkal való fűtésre, melyek levegőt fújnak be, csökkentve a komfortérzetet, keverik a port és melyeknek csapágyai idővel zajossá válnak.
A felületfűtés egy olyan megoldás a hőszivattyú mellé, mely energiatakarékosan, csendesen, egészségesen tud működni.

Hőszivattyú működése

A hőszivattyú működése egyszerűen fogalmazva: Egy olyan berendezés, amely talajhő-víz, azaz geotermikus hőszivattyú esetén hőenergiát vesz fel a talajból vagy levegő-víz hőszivattyú esetén a környezeti levegőből, és a hűtőközeg segítségével megfelelő hőmérsékletűre fűti vagy hűti a rendszerben keringő vizet, amit a hőleadókon keresztül fűtésre vagy hűtésre lehet használni, illetve használati melegvíz készítésére is alkalmas.

Hőszivattyú telepítés

A hőszivattyú telepítését kizárólag szakemberek végezhetik.
A telepítés előfeltételei a következőek: Elkészült fogadószerkezet vagy alap a kültéri egység fogadásához. Gépészeti helyiség burkolata, festése készen. Elektromos áram bekötési lehetőség. Ideiglenesen akár a főmérőről is működtethető, amennyiben a H-tarifa igénylése még folyamatban van.
Miután a kültéri és a beltéri egység is a helyére került, össze kell kötni a két egységet. Ez bizonyos gépeknél vizes vezetékkel történik, a gázos rendszereknél meg rézcsővel. A gépház hidraulikájának megszerelése után az elektromos szerelés, vezérlés kiépítése következik. Végül a forgalmazó szakemberei üzemelik be a berendezést.

Árak

Egységárak és csomagárak projektjeink alapján

Hőszivattyús fűtés ára

A hőszivattyús fűtés bekerülési ára magasabb a hagyományos fűtési rendszerekénél, de üzemeltetése kedvezőbb, így a befektetés megtérül.

Hőszivattyú ár

A piacon sok márka terméke megtalálható. Az olcsóbb hőszivattyúk hátránya a szervízháttér hiánya lehet! Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, ahol biztosított a szakszervíz!

Hőszivattyús rendszer ár

Komplett, megszerelt hőszivattyús rendszerek árait érdemes figyelembe venni, összehasonlítani. Önmagában a gép ára félrevezethető lehet, hiszen a teljes rendszer a többszörösébe kerül működőképes állapotban.

Tárnoki 200m2-es családi ház hőszivattyús rendszerének kialakítása 2022-ben.

5.5m Ft

+ áfa

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések a hőszivattyús rendszerekkel kapcsolatban

Mi a különbség a legelterjedtebb hőszivattyúk között? Mik a különböző levegős hőszivattyúk jellemzői?

Levegő víz hőszivattyú

A környezeti levegőből elvonva az energiát készíti a meleg vagy hidegvizet a vizes rendszerű szekunder rendszerekhez, mint pl. a mennyezet és padlófűtéshez. A kültéri és a beltéri egység között hűtőköri szerelést kell végezni.

Monoblokk hőszivattyú

A monoblokk hőszivattyú esetében a kültéri egységben a teljes hűtőkör megtalálható. Létezik belőle tartályos és tartály nélküli kivitel is.

Levegő levegő hőszivattyú

A levegő-levegő hőszivattyú lényegében egy légkondicionáló berendezésnek felel meg, energiahatékonyabb működéssel.

Mekkora hőszivattyú kell ?

Az épület hőszükséglete alapján kell a hőszivattyút megválasztani. Figyelembe kell venni a HMV készítést is a meghatározásánál. 2 kW-ot érdemes számolni a HMV készítésére.

Referencia projektek

Telepített Qualitherm hőszivattyús rendszerek

Érd

családi ház

Budajenő

szálloda

Diósd

családi ház

Kisbágyon

gyártócsarnok

Rólunk mondták

Lezárt projektek véleményezései a megrendelők részéről.

Igyekszünk minden igénynek megfelelni, jól együttműködni a megbízónkkal.

Munkánk menete

Az első kapcsolatfelvételtől az átadásig.

01.

Igényfelmérés/ tervek bekérése

02.

Konzultáció

03.

Helyszíni szemle

04.

Ajánlatadás/ Szerződés

05.

Kivitelezés

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.