Falfűtő-hűtő panel

KÖNNYŰSZERKEZETES RENDSZERLEMEZ

A korszerű fűtés-hűtés egyik megoldási lehetősége a mennyezetfűtő-hűtő panel. A panel a mennyezetben vagy falban van elhelyezve, így az nem zavarja a helyiség esztétikáját.
A panel fűtési és hűtési üzemmódban egyaránt alkalmazható, új építésű és felújításra kerülő épületeknél. Alacsony hőmérsékletű vízzel (18-45 °C) működtethető, ennek megfelelően kíméli az épület szerkezeteket. Az alacsony vízhőmérséklet miatt kondenzációs kazán vagy hőszivattyú is alkalmas hőtermelőként.
Természetesen kihasználható ez az előny a lakások, családi házak, irodák, és ezen túlmenően szállodák, üzletek, galériák, uszodák, templomok, exkluzív belsőépítészeti megoldások elegáns kivitelezésére.

Hő-tükörrel ellátott falfűtő-hűtő panel

Szerkezetileg több kivitelben készül a falfűtő-hűtő panel. A panel szerkezete a hornyokkal ellátott hő-tükör. Majd a hő-tükör hornyaiba 10, vagy 14 mm átmérőjű oxigén diffúzió ellen védett PE. többrétegű műanyag csövet fektetnek. A csöveket osztókon keresztül csatlakoztatják a kazánhoz, vagy más fűtő-hűtő berendezéshez. A panelek nagyságát a tervezés alapján a hőszükségletnek megfelelően kell meghatározni, és célszerűen a helyiség külső falának belső oldalára szerelik. A panelt elsősorban a tetőtéri szereléseknél, és a könnyű szerkezetes épületeknél ajánlott alkalmazni.

Minden olyan felülethez alkalmas lehet, mely gipszkarton borítást kap!

A horganyzott lemezek miatt önmagában egy hőtükröt képez a felület, mely lefelé szorítja a meleget.
A panelok 40x100cm és 40x50cm-es méretben készülnek. Elsősorban a 40×100-as méretű lemezek kerülnek felszerelésre. Ezek sorolása eredményez egy felületet, ahova a hornyokba fektethető a fűtési/hűtési mezők csővezetéke. A kisebb, 40x50cm méretű lemez, a kisebb helyek, illetve a nagyobb felületek maximális kihasználhatósága miatt szükséges.
A tartószerkezet a panelok szélességéből adódóan mindig 40cm-es tengelytávra szerelendő. Fontos, hogy lehetőség szerint a hosszabb fallal párhuzamosan készüljön a profilozás, hogy minél kevesebb hurok keletkezzen tekerés közben, így kíméljük a keringető szivattyút!

A panelok elérhetőek 10 és 14mm-es csövekhez is. Aktuális áraik az árlistánkban elérhetőek.

Falfűtés hőképek a Hungarotherm kiállításról

A kép jobboldalán a felbontott szerkezet látszik, a két sötét csík a szabadon álló műanyagcső, a leolvasott hőmérséklet 17,8 Celsius. A körülöttük levő szivárványos felület a horganyzott hőelosztó lemez. Mivel ez infravörösben is igen jól tükröz, a színek mögött nincs értelmezhető hőmérséklet. A kép baloldalán a gipszkarton fedőlemez látszik, 19 Celsius fokos hőmérséklettel. Ebben az ábrázolásban a külső felület hőmérséklete teljesen homogénnek látszik.

A képen a fedőlemez felületi hőmérsékletét látjuk. A csövek által okozott hőmérséklet különbség olyan kicsi, hogy a kamera éppen csak meg tudja mutatni (a kép jobb fele). Jól látszik a cső visszakanyarodása a baloldalon.
A felvételek a FLUKE TI30 hőkamerával készültek.

Figyelem: A QUALITHERM® falfűtő-hűtő panel család termékei védettek,
ezek utángyártása és forgalmazása TILOS!

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.