Qualitherm felületfűtési és hűtési rendszerek

Hőszivattyú

Hőszivattyú fogyasztása

A hőszivattyú fogyasztása több tényezőtől függ. Természetesen alapvetően a fűtőteljesítménye(kW) befolyásolja a legjobban, hogy mennyi elektromos energiát fogyaszt a rendszer. Nagy mértékben függ a megtermelt fűtővíz hőfokától illetve a helyiséghőmérséklettől. Az átlagos helyiséghőméséklet felett, mely jellemzően 22°C, emelni kell az előremenő vízhőmérsékleten, mely jelentős többletfogyasztással jár.
Fontos a hőszivattyúk karbantartása, mert előfordulhat, hogy ennek hiányában a rendszer nem működik hatékonyan és több energiát fogyaszt a szükségesnél.

Hőszivattyú telepítés árak

A levegős hőszivattyúk telepítése olcsóbb, mint a szondás vagy kutas rendszereké. Itt kb. a fúrás és a szondák költségét lehet megspórolni, ami jelentős többlet. A levegős hőszivattyúkon belül a kompakt gépek telepítése kerül kevesebbe, természetesen maga a gép drágább azoknál, melyek nem tartalmazzák a puffer tartályt és egyéb szerelvényeket.

Hőszivattyú szerelés

A hőszivattyú szerelést mindig az adott márka szakszervíze kell, hogy végezze. Soha nem szabad megbontani a gépet, mert garanciavesztéssel jár. Hőszivattyú karbantartást évente legalább egy alkalommal érdemes végeztetni. A garanciális feltételek márkánként változnak.

Hőszivattyú bekötése

A hőszivattyú bekötése fajtánként változó. Levegő-víz hőszivattyúk esetében is több fajta gép létezik. Esetenként fagyállóval kell feltölteni a beltéri és a kültéri egységet összekötő csöveket, de döntő többségben gázos közeggel töltött hűtőkörökkel szerelt hőszivattyúk találhatóak a piacon. Ezen kívül szükséges a hálózati hideg és melegvíz valamint a melegvíz cirkuláció bekötése is a gépbe.

Hőszivattyú méretének kiválasztása

A hőszivattyús rendszer tervezésénél is a hőszükségletszámítást kell alapul venni. A helyiségenkénti hőszükségletszámításból láthatjuk a teljes épület hőszükségletét is, melynek alapján kell a gépet megválasztani. Amennyiben a hőszivattyú állítja majd elő a HMV-t azaz a használati melegvizet is, akkor arra is számolni kell kb. 2kW-ot.

A hőszivattyús rendszerek elektromos árammal működnek. Külön, kedvezményes H-tarifa igényelhető hőszivattyúkhoz.
Energiatakarékos berendezések, melyek alacsony előremenő vízhőmérséklettel működő rendszereknél a leghatékonyabbak. A felületfűtési rendszereinkhez kiváló választás egy hőszivattyú hőtermelőként egyaránt a fűtéshez, hűtéshez és használati melegvíz készítéshez is.

GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Víz- víz hőszivattyú

Meglévő fúrt kúthoz tudok telepíteni hőszivattyút? Igen, de nem ajánljuk a kútvizes hőszivattyúkat, mert nem lehet megfelelően kiszűrni a rendszerből a hordalékot, az ásványi anyagokat, melyek tönkreteszi a rendszert.

Hőszivattyú radiátoros fűtéshez

A hőszivattyú használható radiátoroz fűtéshez is? Igen használható, de a hatásfoka annál jobban romlik, minél melegebb vizet kell előállítania. Ez esetben nagyobb felületű radiátorok szerelésére, vagy az épület energetikai felújítására van szükség.

Hőszivattyú kültéri egység elhelyezése

Beépítési határon belül kell, hogy legyen a kültéri egység? Igen, az új szabályozás szerint ezen belül kell esnie a hőszivattyúnak.

Megfelelő választás a hőszivattyú padlófűtéshez? Igen, megfelelő választás, de igazán kihasználni akkor lehet, ha mennyezetfűtés is van, amivel nyáron hűteni lehet.

Referencia projektek

Telepített hőszivattyús rendszerek

Érd

családi ház

Budajenő

szálloda

Diósd

családi ház

Kisbágyon

gyártócsarnok

Rólunk mondták

Lezárt projektek véleményezései a megrendelők részéről.

Igyekszünk minden igénynek megfelelni, jól együttműködni a megbízónkkal.

Munkánk menete

Az első kapcsolatfelvételtől az átadásig.

01.

Igényfelmérés/ tervek bekérése

02.

Konzultáció

03.

Helyszíni szemle

04.

Ajánlatadás/ Szerződés

05.

Kivitelezés

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.